Samenwerkende partijen

Overheden

Bij de realisatie van R-net werken overheden en vervoerders in de Randstad samen. De provincies Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de Vervoerregio Amsterdam investeren samen met de vervoerders in een hoogwaardig openbaar vervoernetwerk voor de Randstad. R-net is in de afgelopen jaren geleidelijk ingevoerd in de verschillende regio’s in de Randstad waardoor er nu een sterk netwerk van hoogwaardig openbaar vervoer ligt. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de bestaande infrastructuur maar er wordt ook geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur om R-net sneller en betrouwbaarder te maken.

Overheden hebben eisen afgesproken waar R-net aan moet voldoen. Het gaat om eisen over de kwaliteit van het openbaar vervoer en over hoe R-net er uitziet. Deze eisen zorgen ervoor dat R-net overal op dezelfde manier wordt ingevoerd en dat het een herkenbaar netwerk vormt.

De verschillende overheden zijn zelf verantwoordelijk voor het tempo waarin R-net wordt ingevoerd in de OV-concessies. Afspraken hierover zijn vastgelegd in een bestuursovereenkomst. De invoering van R-net gaat in goed overleg met de vervoerders.

Vervoerders

De vervoerders zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van R-net. Zij zorgen er grotendeels voor dat R-net aan de kwaliteitseisen voldoet, zoals de hoge frequentie, de snelheid en de overstapgarantie doordat de lijnen goed op elkaar aansluiten.

R-net wordt door verschillende vervoerders verspreid over de Randstad uitgevoerd. Allgobus, Arriva, Connexxion, EBS, GVB, HTM, NS, Qbuzz en RET zorgen ervoor dat je reist met de zekerheid van R-net.

9292

De routeplanner met alle vormen van openbaar vervoer.

OVinfo

Bekijk op de halte waar je staat alle actuele vertrektijden en locaties van de bussen, trams, metro's en treinen.