Over R-net

R-net staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer in de Randstad. Je herkent de bussen, trams, metro’s en treinen van R-net aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo. Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van openbaar vervoer

Samenwerkende partijen

R-net is een initiatief van de samenwerkende provincies Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Vervoerregio Amsterdam. De vervoerders Allgobus, Arriva, Connexxion, EBS, GVB, HTM, NS, Qbuzz en RET voeren R-net uit. Voor het aanpassen van infrastructuur en haltes wordt samengewerkt met de gemeenten.

Herkenbaar en toegankelijk

R-net is herkenbaar aan de rood-grijze kleur van de voertuigen en het R-net logo. De R-net haltes zijn volledig toegankelijk voor alle reizigers en zijn uitgerust met een comfortabele abri en digitale informatieborden met actuele reisinformatie.

Toekomstbeeld

In de toekomst zal je R-net vaker tegenkomen in de Randstad. Het doel is om in 2028 door de hele Randstad hetzelfde, herkenbare hoogwaardige openbaar vervoer te laten rijden. Een aantal uitbreidingen die gepland staan zijn onder andere:

  • 2020 – Leiden – Katwijk – Noordwijk
  • 2020 – Amsteltram

9292

De routeplanner met alle vormen van openbaar vervoer.

OVinfo

Bekijk op de halte waar je staat alle actuele vertrektijden en locaties van de bussen, trams, metro's en treinen.